Disfruta de una nueva edición del Andorra Ultra Trail Vallnord

Andorra acull, un any més, l’Ultra Trail Vallnord, la mítica prova de trail que recorre tot el país a través de les seves muntanyes. Des de Caldea ens agrada donar suport a aquest tipus d’esdeveniments, i un cop més col•laborem amb aquesta competició.

L’Andorra Ultra Trail Vallnord

Aquesta edició, la número 11, té lloc de l’11 al 16 de juliol, i comptarà amb la participació d’un total de 3.500 corredors de 50 nacionalitats. Pel bon desenvolupament de les jornades, 400 voluntaris, molts d’ells fidels a aquesta cita des de la primera edició, col•laboraran amb l’organització.
El punt de partida i arribada de les set proves és el pintoresc poble d’Ordino, en diferents horaris. En el marc de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, els corredors poden triar entre cinc distàncies, que van des dels 233 km fins als 42,5 km, a més de dues marxes populars (de 2,5 km i 10 km) obertes a tot el públic. Com cada any, les dates coincideixen amb la lluna plena, i si la nit és clara, ajudarà a il•luminar el camí dels corredors durant les hores nocturnes de carrera.

Una prova èpica

Aquest tipus de competició posa a prova la força i la resistència dels participants. Les proves més llargues —Eufòria (233 km i 20.000 m de desnivell positiu) i Ronda dels cims (170 km i 13.500 m de desnivell positiu)— es caracteritzen per la seva duresa física i mental, i requereixen una important preparació. La prova consisteix a pujar i baixar pics, amb desnivells molt pronunciats… Però val la pena per poder gaudir de la natura en estat pur, dels seus paisatges, vistes increïbles i sons únics. Tot i que és a l’estiu, les inscripcions s’obren al novembre, i s’acaben a l’abril, un fet que demostra que és un esdeveniment esportiu molt esperat a escala internacional.

Les carreres i el programa de sortides

Si no has viscut mai l’ambient que es respira en una de les sortides d’alguna de les proves de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, enguany t’animem a fer-ho. Una experiència que et posarà la pell de gallina!

L’Eufòria és la primera de les proves al calendari, amb sortida el dimecres a les 7 del matí. És la prova més llarga i l’única que es disputa en parelles. Amb un itinerari de 233 km i 20.000 metres de desnivell positiu i negatiu, es recorren 32 pics i crestes d’entre 2.500 i 2.900 metres d’altitud. Aquesta prova, que és a la seva tercera edició, és de les més noves.

La Ronda dels Cims, és la carrera en la qual els participants donen la volta a tot el país en 170 km i 13.500 metres de desnivell. Amb sortida el divendres 19 de juliol, a les 7 del matí, combina diferents tipus de terreny i arriba fins al pic més alt d’Andorra, el Comapedrosa a 2.942 metres d’altitud, passant per un total de 16 pics i colls.

La Mític, amb un total de 112 km i 9.700 m de desnivell i pujant també el pic més alt del Principat, surt des d’Ordino el divendres a la nit i ofereix un itinerari pels paratges més emblemàtics i salvatges del país. La sortida té lloc el divendres 19 de juliol a les 22 h.

La Celestrail és una volta de 50 milles (83 quilòmetres) i 5.000 metres de desnivell amb la particularitat d’iniciar-se a mitjanit el dissabte 20 de juliol. Aproximadament dues hores més tard, s’espera que la primera parella de la cursa Eufòria (que va sortir dimecres al matí) creui la línia de meta al mateix poble d’Ordino.

La Marató dels Cims és una marató de muntanya per les valls del Nord de 42,5 km i 3.000 metres de desnivell, passant per 3 pics amb una altura superior als 2.700 metres d’altitud. La sortida té lloc el dissabte 20 de juliol a les 8 del matí, i s’espera que els més ràpids l’acabin en unes 4.30 h.

La Solidaritrail és la marxa solidària oberta a tot el públic que es realitza el diumenge al matí. Són 10 quilòmetres i un desnivell de 750 metres per la parròquia d’Ordino.

I, finalment, la novetat d’aquest any, la Tamarro, una marxa popular de 2,5 km amb un desnivell de 50 m. Té lloc dissabte a les 9 h.

Així que ja saps, el juliol tens una cita a Ordino per viure en primera persona el bon ambient de l’Ultra Trail Vallnord.
I després de totes les emocions, vine a gaudir de les aigües termals i banya’t a Caldea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *